CENTAR ZA RANU INTERVENCIJU U DJETINJSTVU

Gradimo mjesto pristupa ranoj intervenciji u djetinjstvu

Naš centar postat će regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Zahvaljujući dosadašnjem djelovanju, projektima i ostvarenim suradnjama stvaramo mjesto objedinjenog sustava zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja i nevladinog sektora s ciljem da se smanje lutanja roditelja i stvori prepoznatljiva početna točka svih daljnjih intervencija.

Gradimo regionalni interdisciplinarni centar procjene i dijagnostike

Rano prepoznavanje razvojnih odstupanja preduvjet je pravovremene intervencije. Sveobuhvatna i interdisciplinarna funkcionalna procjena te dijagnostika važan su i nužan element za definiranje adekvatne intervencije i podrške cijele zajednice. Dijagnostičke procese provode različiti stručnjaci s odgovarajućim obrazovanjem, kompetencijama i iskustvom a Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID integrirat će takve stručnjake iz svih sektora i županija sjeverozapadne Hrvatske.

Razvijamo sustav intergriranih programa rane intervencije

Centar za ranu intervenciju u djetinstvu MURID integrirat će programe rane intervencije u djetinjstvu u Međimurskoj županiji i regiji s naglaskom na sustav individualiziranih i djelotvornih usluga. Takav holistički pristup, koji obuhvaća stručnu i poticajnu pomoć djeci te podršku i podučavanje roditelja usmjereno na potrebe obitelji, temelj su rane razvojne podrške te terapijskih i tranzicijskih programa koji će se pružati u MURID-ovim prostorijama.

U našem centru educiramo stručnjake u području rane intervencije u djetinjstvu

MURID je već godinama mjesto studentske prakse i organizator brojnih edukacija za stručne djelatnike u području rane intervencije te predškolskog i školskog sustava. Izgradnjom Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu stvorit će se centralno mjesto razvoja programa rane intervencije, tranzicijske podrške i socijalne inkluzije te mjesto za edukaciju i profesionalni razvoj svih dionika rane intervencije u djetinjstvu Hrvatskoj i zemljama u regiji.

Mjesto koje živi sa svojom lokalnom zajednicom

Izgradnjom Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID u blizini grada Čakovca, nove osnovne škole u Pribislavcu i sportskih terena NK POLET Pribislavec stvara se potencijal za razvoj zajednice. Ogromne zelene površine u neposrednoj blizini ostavljaju mogućnost za izgradnju dodatne sportske školske dvorane i popratnih sadržaja te mogućnost za integraciju nove predškolske ustanove, stambenih površina te drugih inovativnih ideja. Ovim projektom gradimo mjesto sinergije djelatnosti koje se nadopunjavaju i stvaraju novi društveni centar Pribislavca.

Kako se uključiti?

Za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu potrebna nam je i Vaša pomoć. Ukupna vrijednost projekta je 19.507.406,44 kn, a projektom je osigurano 14.982.626,78 kn kroz bespovratna sredstva. Preostalih 4.524.779,66 kn osigurat ćemo vlastitim sredstvima od donacija. Pomozi nam izgraditi Centar za ranu intervenciju MURID svojom donacijom!
DONIRAJ ODMAH
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram