Pon: 09-15h / Sri:14-17h / Pet: 09-15h
murid@murid.hr
Switch to English

Započinje izgradnja Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID je u srijedu, 29. lipnja 2022. godine, svečano potpisao „Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu”, vrijedan 20.688.820,25 kuna s izvođačem radova Đurkin d.o.o. Izgradnja Centra provodi se u sklopu provedbe projekta „Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID”, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Javnog poziva “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.507.406,44 kuna. Intenzitet potpore je 76,70% prihvatljivih troškova, a projekt se provodi od 1. lipnja 2019. do 1. lipnja 2023. godine. Partneri na projektu su Međimurska županija i Općina Pribislavec.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje objekta za pružanje socijalne usluge rane intervencije u djetinjstvu od probira, dijagnostike, terapijskih i tranzicijskih programa. MURID pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije. Danas su prepoznati kao nacionalni primjer dobre prakse stvaranja sustava rane intervencije.

Centar je, od 2016. godine, jedini licencirani i ugovoreni pružatelj socijalne usluge rane razvojne podrške u Međimurju, no njihove programe koristi više od stotinu korisnika sa sjevera Hrvatske. Zahvaljujući svom radu i iskustvu, ravnateljica MURID-a, Silvija Pucko uključena je i u rad Izvršne radne skupine za izradu Nacionalnog strateškog plana za razvoj rane intervencije u djetinjstvu u Republici Hrvatskoj.

S obzirom na neprofitno poslovanje, MURID prikuplja potrebna sredstva za financiranje projekta kroz humanitarnu akciju “Za prvih 1000 dana djetinjstva”. U sklopu akcije potiče se cijela zajednica i javnost da svojim doprinosom pomognu zajedno graditi bolju budućnost sve male djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj.

Želiš podržati projekt izgradnje Centra za ranu intervenciju MURID? 
DONIRAJ ODMAH
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram